Information om siten & om oss bakom den

Välkommen till fjärde generationen av leodogs. De första siterna var handknackade med html-kod. Jag har använt ett gratisverktyg som heter 1st Page 2000 (se Länkar, numera i version 2006) för att där finns bra hjälp och förhandsgranskning, fast programmet kan så mycket mer. I september 2005 blev siten ombyggd med frames och CSS. Numera så är mycket av siten uppbyggt med PHP-kod (tack Stian för hjälpen) och Dreamweaver har funnits med på ett hörn för att göra definitionerna av tabeller och utseende på enklaste sätt.

Räknaren använder "cookies" för att hålla reda på varifrån besökarna kommer ifrån, vilka sidor som används och i vilken ordning. Det hjälper mig att göra siten bättre. Se ett exempel på statistik.

Sidorna är anpassade för en upplösning på 1024 x 768 pixlar eller mer, och fotona gör sig bäst om du har mycket stort färgdjup på datorn. Alla foton är tagna av oss om inget annat angives (undantag tex studio-foto, valpbilder hos uppfödare, stamtavlans bilder), de flesta med en Canon PowerShot S30 eller G7 (vissa med mobiltelefon, SonyEricsson K700i). Samma kamera har tagit filmerna, och så har Windows MovieMaker fått sätta ihop snuttarna och dra ner på upplösning och bitrate.

Leodogs-familjen
Leodogs-familjen i oktober 2005 , park i Landskrona

Familjen består av två Leonberger (såklart!), två vuxna och fyra ungdomar. I slutet på mars 2008 förlorade vi vår älskade Reha i en ålder av 8 år och 8 månader. Vi finns i Västernorrland (kartlänk), nära havet, så våra lejon får bada mycket. Det kanske syns på bilderna...

Vi tycker utställningar, lydnadsträning, vattenarbete, sök och spår är kul, så våra hundar får jobba rätt mycket. Det verkar de trivas med! Vi tycker också att det är mysigt med alla trevliga människor vi springer på, både i Leonberger-sammanhang och tack vare att vi har just våra lejon.

Matte bloggar här om livet i stort och smått, om saker som berör.

Är du mer nyfiken på rasen så har Svenska Leonberger-klubben en välskriven rasstandard, det finns mängder med övrig information på den siten också.